12 Aralık 2012 Çarşamba

Elmalı Pita

Yılbaşı yaklaşırken soframa ve sofralarınıza yakışacak bir tatlı.
 Malzemeler:
- 5 yumurta
- 1 çay fincanı ve ekstra 1 barmak kadar daha fazla kek unu
- yarım paket margarin
- 2 çay  fincanı şeker isteğe bağlı esmer şeker
- tarçın
- ceviz ve 3 adet elma
Yapılışı:
* Önce yumurtanın beyazını ve sarısını ayırıyoruz. 5 adet yumurta sarısını 1 çay fincanı şeker ile mikserde çırpıyoruz.
* Tepsimize yarım paket margarini ve üzerine 1 fincan şekeri dökerek çok kısık ateşte eritiyoruz.
* Erimiş şekerli margarinin üzerine halka halka doğradığımız elmaları diziyoruz. Üzerine isteğe göre iri taneli cevizleri serpiyoruz ve bol tarçın ekliyoruz.
* Başka bir kaba ayırdığımız 5 yumurta akını beyaz kıvamlı köpük oluncaya kadar çırpıyoruz.
* Krem şanti kıvamındaki yumurta akını önceden çırptığımız  yumurta akı ve içinde şeker olan karıışımı bir spatula yardımı ile karıştırıyoruz.
* Sarı ve beyaz yumurtaları spatula ile karıştırıken 1 fincan unu ekliyoruz ve yine spatula ile karıştırmaya devam ediyoruz bu işlem 3-4 dakika sürüyor.ve mikser kullanmıyoruz.
* Ardından elimizdeki kıvamlı kek hamurunu ince bir tabaka halinde elmaların üzerine döküyoruz. Kek hamurumuz elmaları kapatmaya yetecek kadar olmalı eğer  elmalar açıkta kaldıysa  fırın tepsinizin büyüklüğüne göre, hemen 1 adet yumurta ilave ederek tabiki sarı ve beyaz işlemlerini  göz ününe alarak, ekleme yapabilirsiniz
150 derecede  45 dk pişirilecek
Kek piştikten hemen sonra tepsi altüst edilerek alt tabanda kalan fazla yağ süzülmeli.





1 yorum:

  1. Elif güzel bir tarife benziyor hafta sonu denemeye çalışacağım sevgiler arda beni ara özledim...kuzen serap

    YanıtlaSil