15 Madde de Hem Kedili hem Köpekli Ev

Bu yazıyı yazarken Duman 1. numaralı kedim kapıda "migav, migav" mama istiyor. Seni yazıcam bu akşam dedim

1. Hem kedi hem köpek söylenenleri anlıyorlar. Bu sizin aranızdaki bağa bağlı. Yok buraya çıkma, bunu niye kırdın cümlelerini değil ama.
2. Evde kaos olduğu kesin ama hayat öyle zaten. Küçük bir şehirde de yaşayınca metropol hayatı gibi koşturmalı. Her gün neden yorulduğumu düşünüyorum sebebi belli.
3. Ev kokuyor mu paranoyası yaşamak
Sirkeyi, her çeşidinden, toz sodayı evde bulundurmak zorundasın. Burnum çiş kokusu alırsa önce; inkar sonra yılgınlık sonra suçluyu bulma sonra ama niye yaptı sonra nokta atışıyla doğru yeri bulma veeee sirke.
Benim evimde hep erkek kediler var yaşları farklı farklı kısırlaştırıncaya kadar böyle çekiliyor.
4. Halıya güle güle de. Evde halı kullanamıyorum çünkü hergün  halıyı süpürmek yetmiyor Hem titiz  olmak hem hayvanla yaşamak yorucu
5. Yağmurlu günlere lanet okunur, evet bahar ve kış ayı sürekli yağmurlu geçiyor. Biraz dur  yağma da şu battaniyeyi silkeyim dersin.
6. Mutfağım hep derli toplu, imkanı yok zaten zeytinyağı şişesi bile kilitli bir yerde. Yağlı tepsi unutursan tezhahta telle ovulmuş gibi bulursun.
7. Eve giriş şeklin tekme hareketidir ama neden? anahtarı çevirip açtığın an; 4 minik burun -hatta orda kavga bile ederler- olmadı köpeğinde kavgaya müdahil olur. Köpeğin derdi sahibini ilk görebilmek kedininki merdivene kaçmak.
8. Evde kıskançlık en popüler fenomendir.
Köpek kendi yemeğini kedilerden kıskanır, kediler birbirlerinin güneş manzaralı yerlerini hatta kocan bile kediyi kıskanır "Ama Duman isteseydi şimdiye çoktan getirmiştin" Allah Allah fesubanallah! 
9. Ivır zıvır eşyalar ya birer birer kırılır çöpe gider ya da  kilitli vitrinlere
10. Evde yemek yeme ritueli gizlidir onlar görmeden yemek yapılır, sofra kurulur kilitli kapılar ardında yenir. Sonra bingo!!?? sizi balkonda gezerken yakalarlar. Cama vantuzlu balıklar gibi yapışıp koro halinde miyavlarlar. Köpek de  hemen Küçük Emrah'a bağlar ağlamaklı gözler. "Abla biz açız bizim hiç mamamız olmadı. "Acırsın hadi yemeğimden tatsın dersin. Onlar birbirini boğar kim önce yiyecek diye. Panjuru kapatıp, tülü indirip, çatal kaşık sesi çıkarmadan sessiz yemek makbul.
11. Zaten kedin var ohh kumu değiştiririm mis dersin. Köpeğin olur o üşendiğin yürüşler başlar. Kedi mi köpek mi derler. Onun kumu diğerinin yürüyüşü var gak guk karşılaştırılmalar. İki türlü zokayı yutarsın.
12. Nasıl kedilerle yaşıyorsun genelde bu soru sorulur bana cevabım pek ala güzel güzel. Hepsi bir sebeple geldi kimi;  annesiz yavru, kimi ; hasta, sokağa salamadık sonra bizim mahallede ruh hastaları var 1yıl içinde kediler ölüyor zehirliyorlar. Geçen aylarda 2  sokak kedim  1 sokak köpeğim öldü.
Evde kedinin hayatı daha kaliteli ve risksiz.
13. Balkondaki saksıları unut ya da az su isteyen bitkilerden al.
14.Kediler hastalanınca  " google" da deli gibi araştırma yaparım   köpeği sadece veterinere sorarım.
15. Hem köpek hem kedi karşılıksız sevgileriyle kalp gözünü açar.

Yorumlar

  1. Harika olmus :) bayildim puf noktalara... Devamini bekliyorum...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

ISTANBUL / στήν ΠΟΛΗ Gezdim, Gordum, Geldim, Serisi

III

Hoşgeldin 2017 Baharı