29 Kasım 2010 Pazartesi

Fincanda Top kekler

















Malzemeler: 1 yumurta, 1 cay bardagi sut, 1 bucuk cay bardagi seker, 2 cay bardagi un, 2 yemek kasigi kakao, 1 paket vanilya, 1 paket kabarma tozu
Once yumurta, sut, seker karistirilir miksere gerek yok catal yada tel cirpici yeterli. Ardindan un ve diger malzemeler eklenir. 6 neskafe filcanina akiskan hamur paylastirilir. ( Benim 2 fincan kekim hemen tuketildi) Yayvan bir tencereye 6 adet fincan yerlestirilir. Tencerenin yarisina kadar su doldurulur. Basdan yuksek atesde kaynatilir, buharli suyun keklerin uzerine damlamamasi icin kagit pecete havlu konulmasi tavsiye edilir. Su kaynadiktan sonra kisik atese alinip 20 dakika kekler pisirilir. Kapak kesinlikle acilmamali pisirme isleminde. Ardindan sogumasi icin 15 dakika beklenir kapak acilmadan.
Not: Fincanlarin ici yaglanip, unlanabilir yapipmamasi icin
Not2: Keklerin icine 1`er karelik cikolata konulursa super olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder