Basemel Soslu Musakka

Hepimizin bildigi musakkayi kayinvalidem ile birlikde kendi usullerince pisirdik.
Kac kisilik : 6 kisi bol bol doyar
Malzemeler : 1 kilo patlican, yarim kilo patates, 1 kilo kiyma, 1 adet sogan, rendelenmis permasan peyniri yada kasar peyniri, (2 kasik musakka ve en son hali icin) yarim demet maydonoz, 3-4 kasik salca, tarcin,karabiber, tuz, zeytinyagi
Basamel Sosu icin: 1,5 litre sut, 3 yumurta, 18 kasik un, 3 kasik rendelenmis permasan peyniri , 1 cay kasigi karabiber, 1 cay kasigi tarcin,1 cay kasigi tuz

Once patlican ve patatesler halka halka dogranip 1 saat 200-225 derece firinda kozlenir. Uzerleri hafif kizarincaya kadar bekletilir. Baska bir tepsiye patatesler en altta olucak sekilde ardindan patlicanlar eklenerek dizilir. Uzerine kiymali sosumuz dokulur.

Kiymali Sosun tarifi: 1 kilo kiyma, zeytin yagi ile kavrulur (yag isteye bagli), ardindan 1 adet dogranmis sogan eklenir, 1 cay kasigi tuz, 1 cay kasigi karabiber, 1 cay kasigi tarcin eklenir ve salca ilave edilir( istege bagli domates puresi bol) ve harmanlanir . En son maydonoz eklenir . Patates ve patlican ile dizilmis katin uzerine dokulur.
Kiymali sosun uzerine 1 kasik parmesan peyniri serpilir.
Sira basemel sosunu dokmeye geldi
Basemel sosu nasil yapilir : Tenceremize 1,5 litre sut 18 kasik un, 3 yumurta ilave ediyoruz hemen karistirmaya basliyoruz arada mikser ile cirpiyoruz. 3 kasik parmesan peyniri, 1 cay kasigi karabiber, 1 cay kasigi tarcin, 1 cay kasigi tuz. Sosumuz giderek agirlasacak. mikser yardimi ile cirpilabilir yine, dibini tutturmadan sicak iken kiymali sosumuzun ustune ilave diyoruz.
Artik son asamaya geldik. Uzerine tekrar parmesan peyniri 1 kasik , 1 cay kasigi karabiber, 1 cay kasigi tarcin serpilir.
Ve elimizi muslugun altina koyup islatiyoruz, Tepsimizin uzerine serpme yapiyoruz bu islemi bir kere daha tekrar ediyoruz. Bu musakkamizin sosuna guzel bir renk vericekdir.
40 dakika 220-225 derececede pisiriyoruz.\
Afiyetle yiyoruz, o kadar leziz olmusdu ki son halinin fotografini cekmeyi bile unuttuk.

Yorumlar

  1. eliiif bu ne yaa. harika olduğunu tahmin ediyorum. neyseki yemedim ve kalori almadım.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

ISTANBUL / στήν ΠΟΛΗ Gezdim, Gordum, Geldim, Serisi

III

Hoşgeldin 2017 Baharı