Grida yada Lagoz Balığı

Grida balığından çok güzel balık çorbası yapılıyor. (Yunancada σφυριδα, sifirida) Eti, lezzetli ve kemiklerinin iri  olması kılçık temizlemeyi sevmeyenler için avantajlı.
Balık çorbası Yunanistan'da balık sever bir ailenin  evinde haftada bir  kaynar. Aklınıza gelen sebzeleri kaynatıp  (doğraman bütün olarak )  örneğin patates, kereviz, havuç, soğan, kabak, kereviz yaprağı gibi sonrasında balığı pişinceye kadar kaynatılmasıyla yapılıyor. Balık sebzeler ve çorba olarak üç büyük tabakla servis ediliyor. En son zeytinyağ ve limon  karıştırıp çorbaya ilave ediliyor.

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

ISTANBUL / στήν ΠΟΛΗ Gezdim, Gordum, Geldim, Serisi

III

Hoşgeldin 2017 Baharı