Kayıtlar

Mart, 2012 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

25 Mart Adı

Resim
Yunanistanın milli  bağımsızlık günü 25 Mart malumunuz üzere Osmanlıdan. Ayrıca dini bayramı. Bu güne özel yemeği ise tuzlu bakalao balık  kızartması ve sarımsaklı püre. Nasıl kutlanır bağımsızlık günü, geçen sene epey olaylıydı. Uygulanan kemer sıkma proğramı dolayısıyla öfkeli halk, cumhurbaşkanının dahi katıldığı tören alanını işgal edip geçit yapılmasını engelledi. Bir moda başladı geçen yıl ; öğrenciler yürüyüş sırasında protokole yüzlerini dönmüştü.... Bu sene bu görüntüler pek yaşanmadı. Amaliada da ise görüntüler şöyle idi. Okulların ve  itfaiye, deprem  kurtarma ve  kızılhaç gruplarının  geçidinden sonra, Amaliada Yunan Halk Dansları topluluğunun danslarıyla proğram kapandı. Ve sonra hücümmmmm kafelere. Türk- Yunan orta Minikler çok şirin

İpekyoldan bedava ayakkabı

http://www.hurriyetaile.com/ipekyol/0cc4 Desencim senden ilham aldım hadi hayırlısı diyorum.Efendim bu linke tıklayın istediğiniz ayakkabıyı seçin, minik bir form doldurarak sizde şansınızı deneyin.

Perfect 365

Resim
Hep böyle bir şeyin halini kurmuştum. Resmime bilgisayar üzerinden makyaj yaptım. Göz rengimi değiştirdim, ohhh yüzümü gözümü boyaya batırmadan dejarş oldum. Günlük halimden boyalı halime.  www.perfect365. com  dan programı bilgisayarıma yükledim. Göz makyajı konusunda kesinlikle fikir veriyor.En güzel göz rengi "en doğal kahverengi gözlerim".

Güzel Bir Hafta Sonu Yürüyüş

Resim
Yürüyüş başlıyor, şimdilik hiç bir şeyden haberim yok Hala dinamiğim Upps yokuş yukarı başladı, niye gülmüşüm bilmem. doğal güzellikler  S onunda Amaliadanın yürüyüş grubuna bizde katıldık. Yanıbaşımızdaki güzellikleri keşfetmek harika. Evde sık sık koşu bandında yürüyorum, fakat bu apayrı bir keyif. Düz yürüyüşleri seven ben tırmanmaya gelince çok zorlandım.3 saatlik tırmanışdan sonra , tepeye ulaştığımızda tüm Amaliada ve Prigos bölgesi ayaklarımızın altındaydı.  Manastır bahçesinde evde hazırladığımız yiyecekleri yedik. O yorgunluğun üstüne, sandiviçlerimin tadı, en iyi restauranta hazırlanan yiyeceklerden bile  daha lezzetli geldi. Tabi bir çay eksikti. İniş ise 1 saat sürdü. Eve çok yorgun döndük, ağrılarımız umarım 1 haftada geçer.Bir sonraki yürüyüşümüz 1 Mayıs da olucak fakat sonunda piknik yapacagız. Kuşbakışı Amaliada Pirgos tarafı ve üzüm bağları ve zeytin ağaçları Mola yerimiz Zeytin ağaçları en az 200 yıllık. Bu ağaçların dili olsada konuşsa

Türkiyenin ve Yunanistanın Eurovision Şarkıları Hazır

Resim
Herkes biliyor, siyasi-politik bir oyun Eurovision. Yinede eğleniyoruz. Bu sene Türkiye "Love me Back" Yunanistan ise "Afrodizyak" ile yarışacak. Türkiyede iken ben Yunanistan`a; Bill de Türkiye`ye oy kullanırdı. Ben burdan Türkiye`ye oyumu atsamda fark yaratamıyorum galiba.!!!!! Hep başka ülkelere gidiyor oylar. Bakalım bu sene, artan Türk dizilerinin  etkisi olucak mı oylamada. Sıralama sonucu hiç önemli olmasada iki şarkıyıda beğendim doğrusu. Allah sonlardan birinci etmesin.

Bu Bir Soygundur Herkes Yere Yatsın!

Resim
Son günlerde yüzümüzü güldüren  cep telefonu operatörü  reklam dönüyor televizyonlarda. Bana daltonları hatırlattı bu reklam. Replikleri hayli komik, hariç( ektos)  sözcüğüyle kelime oyunu yaparak cep telefonlarında uygulanan programları kasıt ediyor. - Bu bir soygundur herkes yere yatsın. (Herkes yerdedir hırsızlarda dahil) - Bre ne yapıyorsunuz yerde? -Βize herkes yere yatsın demedin mi? -Ben herkes yere yatsın dediğimde kastettiğim; kafasında kapşon olanlar hariç (Genç ayağa kalkar) -EEEEEE  sen niye kalkıyorsun? - Eee bende kapşon takıyorum. - Herkes yere yatsın dediğimde kastettiğim; kafasında ceket kapşonu olanlar değil,  çorap giyenler hariç ( Genç kız ayağa kalkar) -Sen niye kalktın şimdi? -Bende çorap giyiyorum. - Ben yine herkes yere yatsın dediğimde kastettiğim; hırsızlar hariç (Hırsızlar ayağa kalkar) -Bre çocuklar gelin daha iyi organize bir liste yapalım soygun için.

Izgara Kalamar ve Mantar

Resim
 Yemek konusunda uzman değilim, fakat yemek bloğlarını takip edip değişik şeyler öğrenme azmindeyim. Taylandlı bir arkadaşım vasıtasıyla Tayland mutfağına merak saldım, denemelerim korkunçtu. Vazgeçtim en iyisi gidip arkadaşımın restorantında yemek. Şimdi özüme döndüm az baharatlı Türk ve Yunan mutfağı yeterli bize. Bu pazar günü yağmur yağmasına, Bill`in hasta olmasına rağmen ızgarımızı yaktık. Izgara kalamar ve ızgara mantar pişirdik. Yazın "Kouruta" sahilinde bir numaralı menümüz. Kalamarları tuzladım ve zeytinyağladım ekstra başka bir şey yok. Mantarlarda aynı işlemden geçti. Izgaraya atıldı.Yanına biber ve ekmekte koyduk.Kamarlara hardallı zeytinyağlı ve az tuz ile sos hazırladım. Bu sos dehşet bir lezzet veriyor.

PAPATYA ZAMANI

Resim
Bu sene- Amaliada`da dahil- gerçekten soğuk bir kış geçirdik, artık akşamları klima ile ısınabiliyoruz; gündüzleri ise bahar ayını yaşıyoruz son 3 gündür. Bahçede kır çiçekleri açtı. Kısa bir süre sonra yabani otları temizlememiz gerekicek yoksa ani sıcaklık artışıyla otlar insan boyuna yaklaşıyor ve temizlemek güçleşiyor. Hafta sonu yazlık çiçeklerimin tohumlarını ekicem.  Papatyalar ne kadar da güzeller,  Doğa uyanmış, ne zaman bu lavantalar çiçek açmış, şaşırtıcı...  Bu çekirge çok çekingendi, ben fotoğraf makinesini yaklaştırdıkça otların arasına kaçmaya çalıştı. Doğa uyandı demişken, bahçede yılan çıkmasından korkarım hep, yılanlar daha uyanmamıştır inşallah.Daha çok papatya toplayacağım.  Arılar vızır vızır çalışıyor. Zavallı yazlık çiçeklerim, kış ayını ölmeden atlattılar ama yapraklarında hayır kalmamış.