ISTANBUL / στήν ΠΟΛΗ Gezdim, Gordum, Geldim, Serisi









































8 Ocak sabaha karsi 5` de, ilik bir havada evimden cikdim Bill ile beni otobus duragina goturdu.Tam uykumu alamamisdim. Bill`i Amaliada` da birakip; birazda buruk, yolculuguma basladim. Ilk defa yalniz ucakla Turkiye`ye geliyordum. 4 saat suren otobus yolculugumdan sonra Venizelos Havalimanina ulasdim. Ucagim oglen saat 1:45`deydi. Ben ise saat 10:30` da hava alaninda hazirdim. 1 saat suren rahat ucak yolculugundan sonra ve karsimda ISTANBUL..
Her zamanki gibi yogun, parcali bulutlu, hareketli sehrim. Ertesi gun canim arkadasim Basak ile, Taksim`de bulusdum, tuhh ki onunla fotograf cekinmeyi unuttum, sevgiler sana Basak.Taksim her zaman ki gibi yogundu pazar gunu olmasina rahmen.
Ertesi gun Misir Carsisi, Sultanahmet ve SultanAhmet koftesici, Eminonu ve Mahmutpasa, gezdim yengemle. Alisveris, cesitlilik ve kocaman topuklu botlarimla yenik dusdum butun gune. Eski Istanbul ozlemimi giderdim bir guzel.
Ertesi gun, 3 cu son gunumdu, Istanbul`da gitmem gereken Mozaik Muzesine gittim. Gitmem gerek diyorum cunku bu gorevi bana Bill verdi. Her bir mozaigin fotografini cekdim, yarari olur diye dusundugum, muzeye ait tanitici kitabida aldikdan sonra Saraylar bolgesine veda ettim.
Ve uc gunum cabucak bitti daha cok gorulecek yer ve bulusmak istedigim arkadaslarim vardi, butun isteklerimi bir sonraki gelisime demek zorunda kaldim. Ve Ankara yolcusu oldum.

Yorumlar

  1. ne güzel Elif keşke beraber olabilseydik.

    YanıtlaSil
  2. Yorum kosesinin aktiflesmesine sevindim,
    Denizcim baska bir sefere seninlede gezeriz neden olmasin.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

III

Hoşgeldin 2017 Baharı